Ota meihin yhteyttä

Autamme sinua kaikissa kysymyksissäsi ja tilauksissasi!

09 85 67 15 99 support@favoptic.fi

Aukioloajat puhelin

Arkisin: 9.00-18.00.

Kesän puhelinpalvelun aukioloajat v. 25-33.
Maanantaista torstaihin klo. 9.00-13.00.
Perjantait suljettu.

Posti, kuten reseptit, korjaukset tai lasien palautukset, tulee lähettää osoitteeseen:

Favoptic
PL 100
96101 Rovaniemi

Koekehyksien palautus:
HUOM! Tärkeää liittää mukaan lomake joka seurasi koekehyksien yhteydessä.

Favoptic
PL 100
96101 Rovaniemi
Suomi Finland

Yleisiä kysymyksiä

Hintaan sisältyvät kehykset, linssit, hionta, asennus ja postikulut. Kokonaishinta riippuu valitsemistasi kehyksistä ja linssityypistä.

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi ja reseptisi, toimitusaika on noin 2 viikkoa.

Jos et ole tyytyväinen uusiin laseihisi, lähetä lasit meille takaisin. Maksat ainoastaan lähetyksen postikulut. Muista, että olemme hioneet linssit juuri sinua varten. Ne eivät sovi kenellekään muulle. Voimme myöntää näin hyvät ehdot, koska suurin osa asiakkaista on tyytyväisiä silmälaseihinsa ja palautuksia tulee hyvin vähän.

Postitamme uudet silmälasisi ja laskun sinulle samassa paketissa. Maksuaikaa sinulla on 14 päivää. Jos et maksa määräaikaan mennessä, lähetämme sinulle muistutuksen, josta veloitamme 5 euroa.

Yksinkertaisin tapa on lähettää sähköpostia osoitteeseen support@favoptic.fi tai soittaa virka-aikana puhelinpalvelunumeroomme 09 85 67 15 99.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Emme valitettavasti voi ottaa vastuuta meille lähetetyistä kehyksistä. Niiden sovittaminen tuotantoprosessiimme on myös vaikeaa. Siksi emme hio linssejä asiakkaan omiin kehyksiin.

Ne ovat juuri sinun tietojasi: lain mukaan optikko on velvollinen antamaan pyytäessäsi tiedot vahvuuksistasi. Jos jokin arvo puuttuu, optikko ei ole ilmoittanut tietoja oikealla tavalla. Voit kertoa oikeutesi optikolle. Jos et siltikään saa tietojasi, voit ilmoittaa asiasta potilasasiamiehelle.

Se saattaa pitää paikkansa. Silmälääkärin tehtävänä on tutkia ja hoitaa silmäsairauksia. Lääkäri ei ole välttämättä tehnyt täsmällistä näkötarkastusta silmälaseja varten, jolloin hänellä ei ole antaa sinulle tarkkoja tietoja.

Silmä on pehmeä elin - arvot voivat vaihdella esim. väsymyksestä johtuen. Jos ero silmien välillä on kovin suuri, saattaa näöntarkastaja "sovittaa" reseptiä hieman, jotta lasit tuntuisivat käytössä paremmilta.

Et. Piilolinssejä pidetään suoraan silmän päällä, ja niissä on yleensä eri arvot kuin silmälasien linsseissä. Piilolinssiresepteissä jätetään usein huomioonottamatta lievät taittovirheet, mutta silmälaseilla myös ne pyritään korjaamaan.

Emme valitettavasti voi valmistaa kaksi- ja moniteholaseja, joissa on erittäin korkeat vahvuudet tai joilla korjataan suuria taittovirheitä. Käänny asiakaspalvelumme puoleen saadaksesi lisätietoja.

Ei, me ei valmisteta Prismalaseja.

Kyllä toki. Tilausta tehdessäsi valitset linssityypiksi vaihtoehdon "Linssit ilman vahvuuksia".

Olet oikeassa. Emme periatteessa valmista silmälaseja lapsille. Toimitamme laseja teini-ikäisille, 13 vuotiaasta alkaen, mutta meillä ei ole erityisiä lasten kehysmalleja.

Kaikkiin kehysmalleihimme voi yhdistää aurinkolasit, jotka suojaavat auringonvalolta ja UV-säteilyltä.

Perinteiset aurinkolasimme ovat sävyltään 80%:n ruskeat ja antavat täyden suojan UVA- sekä UVB-säteilyä vastaan.

Polarisoidut linssit vähentävät lumesta, veden pinnalta ja asfaltilta lähtevää heijastusta ja sen takia ne soveltuvat erinomaisesti erilaisiin ulkoilmaharrastuksiin kuten hiihtoon ja purjehdukseen. Polarisoidut aurinkolinssit antavat silmille maksimaalisen mukavuuden ja aurinkoisella säällä ne ovat esimerkiksi autoilijalle paras mahdollinen valinta. Vakiona heijastuksenesto-käsittely. Linssien sävy klassinen tummanvihreä.

Fotokromaattiset aurinkolasit ovat hyvä valinta sinulle, joka käytät aina silmälaseja, mutta et halua vaihtaa laseja joka kerta kun aurinko pilkistää esiin. Fotokromaattiset lasit reagoivat auringon UV-säteisiin ja tummenevat mitä vahvempi auringonpaiste on. Ja kun menet sisälle, ne vaalenevat. Linssien tummuusaste on 8–75%, riippuen UV-säteilyn määrästä. Mikäli olet vuoristossa, saatat ihmetellä miksi fotokromaattiset lasit pysyvät tummina jopa pilvisellä säällä. Se johtuu vuoriston intensiivisestä UV-säteilystä.

Etäisyys silmäterien välillä mitattuna millimetreissä. Kun luet tai katsot jotain hyvin lähellä olevaa, kääntyvät silmät automaattisesti hieman sisäänpäin ja silmäterien etäisyys supistuu hiukan. Siksi yleensä annetaan kaksi arvoa: toinen kauko- ja toinen lähinäölle - esim. 62/59.

"Tarkkuuslasit". Aina silloin tällöin erikoistarkoille lukulaseille voi olla käyttöä. Ne ovat kätevät esimerkiksi kun kiinnität hyvin pieniä ruuveja, ompelet tai teet jotain muuta erityistä tarkkuutta vaativaa. Huomioithan, että tarkkuuslasit on tarkoitettu ainoastaan hyvin lähelle katsomiseen, eli niillä et näe kauas. Mikäli haluat tilata tarkkuuslasit, valitse linssityypiksi "Yksiteholinssi lähietäisyydelle katsomiseen" ja kirjoita kommenttiruutuun "Tarkkuuslasit".