Tavallisimmat kysymykset

Silmälasien tilaaminen netistä ilman välikäsiä on aivan uutta ja herättää kysymyksiä. Tällä sivulla vastaamme useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Kysymyksiä

Vastaukset

Mitä hintaan sisältyy?

Hintaan sisältyvät kehykset, linssit, hionta, asennus ja postikulut. Kokonaishinta riippuu valitsemistasi kehyksistä ja linssityypistä.

Sivun alkuun

Mikä on valmiiden lasien toimitusaika?

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi ja reseptisi, toimitusaika on noin 2 viikkoa.

Sivun alkuun

Mitä riskejä sisältyy netin kautta tilaamiseen?

Jos et ole tyytyväinen uusiin laseihisi, lähetä lasit meille takaisin. Maksat ainoastaan lähetyksen postikulut. Muista, että olemme hioneet linssit juuri sinua varten. Ne eivät sovi kenellekään muulle. Voimme myöntää näin hyvät ehdot, koska suurin osa asiakkaista on tyytyväisiä silmälaseihinsa ja palautuksia tulee hyvin vähän.

Sivun alkuun

Voitteko hioa uudet linssit vanhoihin kehyksiini?

Emme valitettavasti voi ottaa vastuuta meille lähetetyistä kehyksistä. Niiden sovittaminen tuotantoprosessiimme on myös vaikeaa. Siksi emme hio linssejä asiakkaan omiin kehyksiin.

Sivun alkuun

Optikkoni ei halua antaa minulle tietoja vahvuuksistani. Mitä teen?

Ne ovat juuri sinun tietojasi: lain mukaan optikko on velvollinen antamaan pyytäessäsi tiedot vahvuuksistasi. Jos jokin arvo puuttuu, optikko ei ole ilmoittanut tietoja oikealla tavalla. Voit kertoa oikeutesi optikolle. Jos et siltikään saa tietojasi, voit ilmoittaa asiasta potilasasiamiehelle.

Sivun alkuun

Silmälääkärilläni ei ole tarkkoja tietoja vahvuuksistani. Miksi?

Se saattaa pitää paikkansa. Silmälääkärin tehtävänä on tutkia ja hoitaa silmäsairauksia. Lääkäri ei ole välttämättä tehnyt täsmällistä näkötarkastusta silmälaseja varten, jolloin hänellä ei ole antaa sinulle tarkkoja tietoja.

Sivun alkuun

Olen ollut useammassa näöntarkastuksessa ja saanut toisistaan poikkeavia tietoja.

Silmä on pehmeä elin - arvot voivat vaihdella esim. väsymyksestä johtuen. Jos ero silmien välillä on kovin suuri, saattaa näöntarkastaja "sovittaa" reseptiä hieman, jotta lasit tuntuisivat käytössä paremmilta.

Sivun alkuun

Tiedän piilolinssieni vahvuudet. Voinko käyttää niitä?

Et. Piilolinssejä pidetään suoraan silmän päällä, ja niissä on yleensä eri arvot kuin silmälasien linsseissä. Piilolinssiresepteissä jätetään usein huomioonottamatta lievät taittovirheet, mutta silmälaseilla myös ne pyritään korjaamaan.

Sivun alkuun

Voitteko hioa myös erittäin vahvoja linssejä?

Emme valitettavasti voi valmistaa kaksi- ja moniteholaseja, joissa on erittäin korkeat vahvuudet tai joilla korjataan suuria taittovirheitä. Käänny asiakaspalvelumme puoleen saadaksesi lisätietoja.

Sivun alkuun

Hiotteko Prismalaseja?

Ei, me ei valmisteta Prismalaseja.

Sivun alkuun

Onko mahdollista tilata silmälasit ilman vahvuuksia?

Kyllä toki. Tilausta tehdessäsi valitset linssityypiksi vaihtoehdon "Linssit ilman vahvuuksia".

Sivun alkuun

Mitä tarkoittaa "Tarkkuuslasit" ja miten tilaan sellaiset?

"Tarkkuuslasit". Aina silloin tällöin erikoistarkoille lukulaseille voi olla käyttöä. Ne ovat kätevät esimerkiksi kun kiinnität hyvin pieniä ruuveja, ompelet tai teet jotain muuta erityistä tarkkuutta vaativaa. Huomioithan, että tarkkuuslasit on tarkoitettu ainoastaan hyvin lähelle katsomiseen, eli niillä et näe kauas. Mikäli haluat tilata tarkkuuslasit, valitse linssityypiksi "Yksiteholinssi lähietäisyydelle katsomiseen" ja kirjoita kommenttiruutuun "Tarkkuuslasit".

Sivun alkuun

En löydä lasten kehysmalleja.

Olet oikeassa. Emme periatteessa valmista silmälaseja lapsille. Toimitamme laseja teini-ikäisille, 13 vuotiaasta alkaen, mutta meillä ei ole erityisiä lasten kehysmalleja.

Sivun alkuun

Voinko tilata aurinkolasit silmälasivahvuuksilla?

Kaikkiin kehysmalleihimme voi yhdistää aurinkolasit, jotka suojaavat auringonvalolta ja UV-säteilyltä.

Perinteiset aurinkolasimme ovat sävyltään 80%:n ruskeat ja antavat täyden suojan UVA- sekä UVB-säteilyä vastaan.

Polarisoidut linssit vähentävät lumesta, veden pinnalta ja asfaltilta lähtevää heijastusta ja sen takia ne soveltuvat erinomaisesti erilaisiin ulkoilmaharrastuksiin kuten hiihtoon ja purjehdukseen. Polarisoidut aurinkolinssit antavat silmille maksimaalisen mukavuuden ja aurinkoisella säällä ne ovat esimerkiksi autoilijalle paras mahdollinen valinta. Vakiona heijastumattomuuskäsittely. Linssien sävy klassinen tummanvihreä.

Fotokromaattiset aurinkolasit ovat hyvä valinta sinulle, joka käytät aina silmälaseja, mutta et halua vaihtaa laseja joka kerta kun aurinko pilkistää esiin. Fotokromaattiset lasit reagoivat auringon UV-säteisiin ja tummenevat mitä vahvempi auringonpaiste on. Ja kun menet sisälle, ne vaalenevat. Linssien tummuusaste on 8–75%, riippuen UV-säteilyn määrästä. Mikäli olet vuoristossa, saatat ihmetellä miksi fotokromaattiset lasit pysyvät tummina jopa pilvisellä säällä. Se johtuu vuoriston intensiivisestä UV-säteilystä.

Sivun alkuun

Mitä tarkoittaa "pupillien välinen etäisyys"?

Etäisyys silmäterien välillä mitattuna millimetreissä. Kun luet tai katsot jotain hyvin lähellä olevaa, kääntyvät silmät automaattisesti hieman sisäänpäin ja silmäterien etäisyys supistuu hiukan. Siksi yleensä annetaan kaksi arvoa: toinen kauko- ja toinen lähinäölle - esim. 62/59.

Sivun alkuun

Kuinka maksan?

Postitamme uudet silmälasisi ja laskun sinulle samassa paketissa. Maksuaikaa sinulla on 14 päivää. Jos et maksa määräaikaan mennessä, lähetämme sinulle muistutuksen, josta veloitamme 5 euroa.

Sivun alkuun

Minulla on kysyttävää. Miten saan teihin yhteyden?

Yksinkertaisin tapa on lähettää sähköpostia osoitteeseen support@favoptic.fi tai soittaa virka-aikana puhelinpalvelunumeroomme 09 85 67 15 99.

Sivun alkuun